Lucien, niergetransplanteerd, had een droom. Na zijn transplantatie wilde hij met de fiets de Mont Ventoux beklimmen. Prof. Diethard Monbaliu deed hem een belofte. Als Lucien de Mont Ventoux opging, zou hij zelf mee gaan. Zo werd een droom een project dat uitgroeide tot een tweejaarlijkse sportieve uitdaging voor getransplanteerden, hun familie en vrienden, sympathisanten en begeleiders.
In 2008 werd Transplantoux, Transplantatie + Mont Ventoux, opgericht. De Mont Ventoux is de figuurlijke berg waar we in ons leven allemaal, tous, op kunnen botsen. De orgaandonor is niet over zijn berg geraakt, maar geeft de getransplanteerde wel een kans. De berg is een symbool, en een uitdaging.

Maar Transplantoux wil meer betekenen. Mensen motiveren om gezond te bewegen op regelmatige basis, sensibiliseren rond orgaandonatie, wetenschappelijk onderzoek doen naar het effect van een sportieve levensstijl na transplantatie, en mensen samen brengen en verbinden. Daarom werd eind 2015 Transplantoux Sportclub vzw opgericht om zo structuur te geven aan een permanente beweegcampagne.

20160827-1053-digitalclickxNu organiseert Transplantoux het hele jaar door sportieve activiteiten op ieders niveau. Wandelen, fietsen, triatlon, … Samen regelmatig bewegen houdt lichaam en geest gezond. Tijdens verschillende evenementen staan ook samenzijn en gezelligheid centraal.

Wil je meer weten? Hier vind je ons verhaal meer uitgebreid.